|
Az egyik szeretetvendégségen jutott eszünkbe, hogy milyen jó lenne ismerni a finom ételek receptjét, amit ezekre az alkalmakra hozunk .
Hogy ne kelljen annyit írni, és senki ne maradjon ki belőle, erre az oldalra feltesszük a kedvelt recepteket. Küldjétek el nekem e-mail-ben és beteszem ide.
Talán emlékeztek még Aminak "írt" szakácskönyvünkre. Kedvcsinálóként felteszem ezt először, bogarásszatok benne,
(hátha a saját receptetek újra megteszik:-)
|
|
NYOMTATHATÓ RECEPTEK |
 |
Szakácskönyv Aminak
Margherita Pizzája
Sült csirkecombok sütőzacskóban
R. Ildikó: Krémsajtos brownie
R.Ildikó: Szilvás pite és a Diós isler
H. Marika: Tejszínes csokoládétorta
|
AZ OLDAL RECEPTJEI
Ildikó: Diákkenyér Kati: Ketchupos-mustáros sült hús Margherita: Citromos torta
|
Vissza |
Ildikó: Diákkenyér |
|
1. 3 egész tojást habosra keverünk 20 dkg porcukorral
2. hozzáadunk 5 evőkanál folyékony mézet,
3. ízesítjük egy kevés őrölt fahéjjal,szegfűszeggel,
4. hozzáadunk 10 dkg darabosra tört diót,
5. fél csomag sütőport,
6. végül 25 dkg réteslisztet.
Sütőpapíron sütöm. Lassú tűznél /kb. 150-160C'-on/
Nagyobb adaghoz arányosan nő minden.
|
Vissza |
Kati: Ketchupos-mustáros sült hús |

|
A szeletet (mindenkinek kedve szerint)
disznó, csirkemell vagy pulykamell
1. fordítva kell bepanírozni (zsemlemorzsa, tojás, liszt)
2. kevés olajon világosbarnára sütni.
3. olajjal vékonyan megkent tepsibe rakni,
4. fele-fele arányban összekevert
ketchup és mustár keverékkel vékonyan megkenni,
5. egy-egy szelet sajtot rátenni és
6. kb. 20 percig átsütni.
Nálunk családi kedvenc.
|
Vissza |
Margherita: Citromos torta |

|
TÉSZTA:
- 200 gr margarin
- 60 ml ètolaj
- 200 gr cukor
- 4 db tojàs
- 275 gr liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 kis kanál aroma vanilia
- 2 citrom héja lereszelve
- 3 nagy kanál citromlé
Keverd össze géppel a margarint a cukorral és egyesével add hozzá a tojásokat.
Add hozzá a reszelt citrom héjat, önts hozzá 3 kanál citromlevet és 2 kis kanál aroma vaniliát.
Keverés közben add hozzá a lisztet és a sütőport továbbá 60 ml étolajat és jól keverd el géppel.
Rakd be egy tepsibe vagy tortaformába, 23 cm. Rakj bele sütőpapírt!
Az előkészített sütőbe helyezd be, 180°C.
Hagyjuķ 20 percig sülni!
SZIRUP
250 ml vizet keverjünk ösze 100gr cukorral, forraljuk 1 percig adjunk hozzá 2 citrom levét és 2 vagy 3 kis kanál aroma vaniliát. Kész a szirup.
Pálcikával csináljunk sok lyukat a kész tortára, öntsük rá a meleg szirupot a meleg tortára( kanállal)
Hagyjuk kihűlni és lehet fogyasztani!
|