Szombathelyi Baptista Gyülekezet /szolgálóknak/
Süssünk
 

Az egyik szeretetvendégségen jutott eszünkbe, hogy milyen jó lenne ismerni a finom ételek receptjét, amit ezekre az alkalmakra hozunk .

Hogy ne kelljen annyit írni, és senki ne maradjon ki belőle, erre az oldalra feltesszük a kedvelt recepteket. Küldjétek el nekem e-mail-ben és beteszem ide.

Talán emlékeztek még Aminak "írt" szakácskönyvünkre. Kedvcsinálóként felteszem ezt először, bogarásszatok benne,
(hátha a saját receptetek újra megteszik:-)

  NYOMTATHATÓ RECEPTEK

Szakácskönyv Aminak

Margherita Pizzája 

Sült csirkecombok sütőzacskóban

R. Ildikó: Krémsajtos brownie  

R.Ildikó: Szilvás pite és a Diós isler 

H. Marika: Tejszínes csokoládétorta 

AZ OLDAL RECEPTJEI

Ildikó: Diákkenyér                                       Kati: Ketchupos-mustáros sült hús                                          Margherita: Citromos torta

Vissza  Ildikó: Diákkenyér                                                                                                                              
 

 1. 3 egész tojást habosra keverünk 20 dkg porcukorral
 2. hozzáadunk 5 evőkanál folyékony mézet,
 3. ízesítjük egy kevés őrölt fahéjjal,szegfűszeggel, 
 4. hozzáadunk 10 dkg darabosra tört diót,

 5. fél csomag sütőport,
 6. végül 25 dkg réteslisztet.

Sütőpapíron sütöm. Lassú tűznél /kb. 150-160C'-on/ 

Nagyobb adaghoz arányosan nő minden. 

Vissza  Kati: Ketchupos-mustáros sült hús 

 A szeletet (mindenkinek kedve szerint) 
   disznó, csirkemell vagy pulykamell 
   1. fordítva kell bepanírozni (zsemlemorzsa, tojás, liszt)
   2. kevés olajon világosbarnára sütni. 
   3. olajjal vékonyan megkent tepsibe rakni, 
   4. fele-fele arányban összekevert
          ketchup és mustár keverékkel vékonyan megkenni, 
   5. egy-egy szelet sajtot rátenni és 
   6. kb. 20 percig átsütni. 

Nálunk családi kedvenc. 

Vissza  Margherita: Citromos torta

 

 

 

 

 

 

 

 

TÉSZTA:

  • 200 gr margarin
  •   60 ml ètolaj
  • 200 gr cukor
  •     4 db tojàs
  • 275 gr liszt
  •     1 cs sütőpor
  •     2 kis kanál aroma vanilia
  •     2 citrom héja lereszelve
  •     3 nagy kanál citromlé

    Keverd össze géppel a margarint a cukorral és egyesével add hozzá a tojásokat.
    Add hozzá a reszelt  citrom héjat, önts hozzá 3 kanál citromlevet és 2 kis kanál aroma vaniliát.
    Keverés közben add hozzá a lisztet és a sütőport továbbá 60 ml  étolajat  és jól keverd el géppel.
    Rakd be egy tepsibe vagy tortaformába, 23 cm. Rakj bele  sütőpapírt! 

Az előkészített sütőbe helyezd be, 180°C. 
Hagyjuķ 20 percig sülni!

 SZIRUP

250 ml vizet  keverjünk ösze 100gr cukorral, forraljuk 1 percig adjunk hozzá 2 citrom levét és 2 vagy 3 kis kanál aroma vaniliát. Kész a szirup.

 Pálcikával csináljunk sok  lyukat a kész tortára, öntsük rá a meleg szirupot a meleg tortára( kanállal)

 Hagyjuk kihűlni és lehet fogyasztani!

        © 2007-2018 Szombathelyi Baptista Gyülekezet (nem csak) Szolgálóknak oldala                                          Adatvédelem                                  Kapcsolat

   Szent Márton 38. 

 

Gyorslinkek
2010 © Szombathelyi Baptista Gyülekezet /szolgálóknak/ | Oldaltérkép powered by SiteSet